Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă Craiova (ARTI)
- Asociație non-profit, înfiinţată la Craiova în anul 2003.
- A dezvoltat programe de amploare destinate creșterii capacității tinerilor de a răspunde pozitiv la schimbările din mediul social și economic și valorificării potențialului acestora.
- A derulat peste 300 de proiecte, cu buget total de cca. 6 milioane de euro și peste 20.000 de beneficiari direcți finali, dintre care 2000 de copii aflați în situații de abandon care și-au continuat școala și au reușit să intre în școli profesionale sau licee și aproximativ 10.000 de adulți care și-au înființat firme proprii, s-au recalificat profesional în meserii precum agent comercial sau lucrător social.
- Este furnizor de formare profesională pentru adulți și mediere pe piața muncii autorizat de Ministerul Muncii și pentru cadrele didactice, autorizat de Ministerul Educaț
Portofoliu de proiecte și activități:
2005 – în cadrul programului național Centrul de Training desfășurat pe parcursul a trei ani au fost formați aproximativ 4300 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani. Mai mult de jumătate dintre participanți au participat la module destinate inițierii de START-UP-uri și dobândirea de competențe antreprenoriale. ARTI are în prezent 12 formatori acreditați C.N.F.P.A.
2006 – ARTI dezvoltă Centrul pentru Voluntariat Voluntaris prin care sunt aduși voluntarii în comunitate. Programul promovează voluntariatul în judeţul Dolj, recrutarea și recomandarea de voluntari, instruirea organizațiilor și instituțiilor publice în managementul voluntarilor, organizarea de programe proprii, realizarea de lobby și advocacy pe politicile publice din domeniul voluntariatului. ARTI este printre fondatorii Federației VOLUM (Federația Națională a Organizațiilor care lucrează cu voluntari).
2011 – ARTI obține finanțare europeană pentru proiectul “Dezvoltarea inovației, creativității, responsabilității și sustenabilității antreprenoriatului strategic românesc”, proiect derulat timp de trei ani. Se deschid centre de formare în șase orașe din România (Brașov, Constanța, Timișoara, Cluj, Iași, Craiova), 40 de persoane sunt angajate, au fost 16 cursuri susținute și peste 4000 de tineri formați în competențe antreprenoriale.
2013 – ARTI devine model de bună practică la nivel de gestionare a fondurilor europene.
2015 – împreună cu ECO NEWS și Asociația Romanița, ARTI implementează proiectul ,,Înapoi la școală”- în cadrul căruia sute de adulți au învățat să scrie și să citească.
– 585 de cadre didactice au fost parte dintr-un proiect ARTI de Formare profesională pentru dezvoltarea capacității administrative a MECS, prin implementarea managementului strategic și îmbunătățirea leadership-ului instituției.
2016 – ARTI înființează Școala Româno-Britanică din Craiova – un proiect conceput drept un model educațional aplicat, care ilustrează bunele practici din sistemul de învățământ al Marii Britanii, Franței, Suediei și Statelor Unite ale Americii, adaptate contextului național și particularităților regionale și locale – cu misiunea globală de creștere a dragostei de învățare a copiilor prin învățare conceptuală.
2017 – prin Programul SAD (Stop Analfabetism Drept Moștenire) ARTI duce know-how-ul dobândit în cadrul programului REPER (proiectul Școala Româno-Britanică) în zonele rurale în care este nevoie de el. Proiectul ʺȘcoli asociateʺ din cadrul SAD este finanțat din sponsorizări și donații și este modalitatea prin care sunt sprijinite cu resurse educaționale și echipamente tehnologice școlile din mediul rural din România, pentru a preda lecții adaptate și inovative care să încurajeze retenția copiilor cu risc de abandon școlar.
– ARTI lansează cardul Edu Benefits – primul card de beneficii extrasalarile din țară, proiect în cadrul căruia au fost angrenați 33 de parteneri.
2018 – ARTI prin Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS organizează primul eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate –Semimaratonul Craiovei.
2019 – ARTI extinde la Suceava conceptul Școlii Româno-Britanice prin deschiderea unei noi școli. Contractul de franciză încheiat pentru școala din Suceava asigură extinderea conceptului și în județele Botosani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galati în următorii 5 ani.
2020 – Asociația dezvoltă programe de amploare destinate creșterii capacității tinerilor de a răspunde pozitiv la schimbările d
in mediul social și economic și valorificării potențialului acestora!
- La 1 an de la constituirea Clusterului EDUTIC – ARTI se pregătește să dezvolte primul centru privat de cercetare aplicativă pentru crearea și implementarea de noi tehnologii în educaț
- Cea de-a doua Școală Româno-Britanică din Craiova își deschide porțile prin intermediul companiei FRANCIZA EDUCAȚIONALĂ
- ARTI are în derulare 6 programe de amploare destinate creșterii capacității tinerilor de a răspunde pozitiv la schimbările din mediul social și economic și valorificării potențialului acestora: REPER (Școala Româno-Britanică, conceptul comunitar EduBenefits), STOP ANALFABETISM DREPT MOȘTENIRE (Învățători care Inspiră, Școli Asociate SRB, Școala de Vară la Țară, A Doua Șansă, Educație prin Coaching), CENTRUL DE VOLUNTARIAT VOLUNTARIS (Hai cu Implicarea, Semimaratonul Craiovei, Puterea unui Ban, Fii Voluntar, Managementul Voluntarilor), CENTRUL DE TRAINING (Formare Profesională, Formarea Cadrelor Didactice), CISO (Centrul de Inserție Socială și Stimulare a Ocupării), SUPORT (Centrul de Informare și consiliere pentru Copii și Părinți – serviciu social acreditat).
05 februarie 2021 –Majoratul ARTI!
Povestea continuă!