scoala-romano-britanica-a-lansat-Ghidul-pentru-invatatori-care-inspira
scoala-romano-britanica-a-lansat-Ghidul-pentru-invatatori-care-inspira

În prezența E.S. Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii la București, a domnului Nigel Bellingham, director British Council România, a doamnei consilier Megdonia Păunescu, din partea Ministerului Educației Naționale, a doamnei inspector școlar general al ISJ Dolj, Monica Leontina Sună, a unor reprezentanți ai autorităților locale și ai unor organizații neguvernamentale din sectorul educațional, a fost lansat primul instrument de planificare, implementare si evaluare a curriculumului integrat aferent clasei pregătitoare, destinat învățătorilor din România.

Ghidul reprezintă un set de indicatori de rezultat ce asigură implementarea principiului “niciun copil lăsat în urmă”. Astfel, învățătorii au la dispoziție, gratuit, un set complet de indicatori semestriali și anuali ce îi pot ghida în monitorizarea progresului individual al elevilor proprii. Mai mult, ghidul oferă modele de instrumente de planificare și implementare a curriculumului, dar și un model de raport de progres către părinți.

Evenimentul de lansare a “Ghidului pentru învățătorii care inspiră”, ediția I, a avut loc la începutul acestei săptămâni și a urmărit să aducă împreună diferiți actori importanți din sectorul educațional.

Prezent la eveniment, E.S. Paul Brummell a avut un discurs cuprinzător, susținut în limba română: “Este o zi foarte frumoasă pentru că reprezintă ziua în care se lansează acest ghid metodic. Sunt foarte fericit să revin la Craiova, am vizitat Şcoala Româno-Britanică anul trecut, când am fost aici, iar Cristina şi colegii săi mi-au descris proiectul. Pentru mine este un proiect foarte frumos, foarte ambiţios, foarte important şi pentru România. Îi felicit pentru realizarea acestuia!”

 „Mă bucur că am reuşit să organizăm acest eveniment şi, mai ales, mă bucur că Excelenţa Sa Paul Brummell şi domnul director al British Council Romania, domnul Nigel Bellingham, au participat la această festivitate. A fost o onoare pentru noi să îi avem drept oaspeţi şi, totodată, acest lucru ne obligă să ţinem ştacheta ridicată în anii care urmează. Excelenţa Sa domnul ambasador este, de altfel, un prieten mai vechi al şcolii noastre, un susţinător al eforturilor noastre, care ne onorează cu atenţia sa încă de la înfiinţarea acestei unităţi de învăţământ. «Ghidul pentru învăţători care inspiră» a fost gândit ca o unealtă care să ajute cadrele didactice în desfăşurarea nobilei profesii pe care şi-au ales-o. Este, concret, un curriculum integrat pentru clasa pregătitoare care atinge toate aspectele activităţii didactice: proiectare, implementare şi evaluare“, a declarat Cristina Catană-Bucă, preşedinta Asociaţiei Române a Tinerilor cu Iniţiativă, fondatoarea Şcolii Româno-Britanice din Craiova. 

În cadrul ceremoniei, au existat discursuri oficiale, prezentarea ghidului, prezentarea primului francizat social educațional din România, dar a avut loc și acordarea primului titlu de profesor asociat SRB d-nei Marina Cătălina Stoian, de la Școala Gimnazială Drăgotești (asociată SRB din 2017).

Prin intermediul conceptului de școli asociate, implementat de Școala Româno-Britanică din 2017, o unitate de învățământ din mediul rural beneficiază de suport logistic și de resurse educaționale puse la dispoziție gratuit. Astfel, a fost posibilă francizarea socială a conceptului, Școala Româno-Britanică devenind marcă înregistrată și primul brand local educațional ce va ajunge și în alte localități din România, obligația fiecărui francizat urmând să fie aceea de a funcționa drept Centru de Resurse Educaționale pentru școlile din mediul rural din județul în care își desfășoară activitatea.

Școala Româno-Britanică este un proiect al Asociației Române a Tinerilor cu Inițiativă ce face parte din Programul Național de Creștere a Calității Educaționale, lansat de organizația noastră în anul 2016.

Mai multe informații despre proiectul nostru și despre cei care ne-au fost alături până acum regăsiți în Raport anual 2016-2017.

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI) este o asociație non-profit ce activează de 15 ani în folosul comunității locale craiovene, derulând peste 300 de proiecte, cu 10.000 de beneficiari direcți finali, în ultimii trei ani dezvoltând Conceptul EduBenefits de implicare a companiilor in programe comunitare.

Sursa OLTENASUL.ro