Semimaratonul Craiovei este primul eveniment de fundraising comunitar din Craiovaun eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate.  

El își propune să aducă împreună oameni care să alerge pentru schimbările pozitive în care cred. 

  • Prima ediție a acestui eveniment sportiv organizat în data de 04 noiembrie 2018 a adus la start 400 de alergători pentru 10 cauze înscrise, suma colectată fiind de 16.290 lei. 
  • Ediția cu numărul doi a fost organizată în data de 29 septembrie 2019, au fost 1200 de participanți înscriși, care au alergat pentru 14 cauze, 990 lei lei a fost suma strânsă în urma acestui Eveniment din taxele de participare.
  • Cea de-a treia ediție a Semimaratonului Craiovei a fost organizată în anul 2020 – adaptată realității pandemiei COVID 19, în mod virtual, cursele fiind identificate cu nume din culorile curcubeului ROGVAIV(A), sub sloganul „ALERGĂM SEPARAT, DAR ÎMPREUNĂ PENTRU COMUNITATE!”. S-a alergat în intervalul 20 iulie – 20 septembrie 2020 pentru susținerea Fondului Local de Investiții COVID19, pentru care s-a colectat suma de 080 lei bani direcționați pentru susținerea sănătății sistemului de educație din Craiova.

Sub deviza „ÎMPREUNĂ PENTRU COMUNITATE!”, evenimentul aduce în prim-plan oameni pasionați de sport, solidari, cu spirit de echipă, uniți și motivați.

Cea de-a patra ediție a Semimaratonului Craiovei: 09 octombrie 2022, pe traseul: parcarea Sălii Polivalente –  bulevardul Ilie Balaci – Parcul Tineretului și retur.

Evenimentul este structurat pe 9 tipuri de curse:

  • Semimaraton individual (18+ ani)
  • Semimaraton ștafetă (3 membri) (18+ ani)
  • Cursa de 14 km (18+ ani)
  • Cursa de 7 km (18+ ani)
  • Cursa populară de 2 km (14+ ani)
  • Cursa fotoliilor rulante de 2 km
  • Cursa copiilor (2-3 ani: 200 m, 4-5 ani: 300 m, 6-7 ani: 500 m, 8-9 ani: 600 m, 10-11 ani: 800 m, 12-14 ani: 1 km)
  • Cursa bebelușilor de mers de-a bușilea (1-2 ani: 50 m)
  • Canicross (1 km)

Premii

  • Toți participanții la cursele de copii și bebeluși
  • Toate persoanele participante la cursa fotoliilor rulante
  • Toți cățeii participanți la Canicross
  • Cursa 21 Km

– Clasament general – Băieți (locurile 1-5), Fete (locurile 1-5)

– Clasament ștafetă (locurile 1-5)

– Categoriile de vârstă 18-34 ani, 35-44 ani, 45-54 ani, 55-64 ani, 65+ ani (locurile 1-3)

  • Cursa 14 Km (locurile 1-5)
  • Cursa 7 Km (locurile 1-5)
  • Cursa Populară (locurile 1-10)
  • Școala cu cei mai mulți participanți (locurile 1-3)
  • Liceul/Colegiul cu cei mai mulți participanți (locurile 1-3)
  • Compania cu cei mai mulți participanți (locurile 1-3)

Cauzele înscrise pentru a fi susținute de alergători

1. „Stop Analfabetism drept Moștenire” (SAD) promotor: Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI)

Alergătorii vor susține stoparea analfabetismului din România. În anul școlar 2021-2022, în doar 6 ani de la demararea proiectului ARTI – Stop Analfabetism Drept Moștenire – numărul elevilor din comunități rurale susținuți pentru a avea acces la tehnologii moderne de învățare a ajuns la 514. Sunt 9 comunități din județul Dolj (Afumați, Băilești, Drăgotești, Gighera, Amărăști, Ocolna, Valea Stanciului, Horezu Poenari, Prapor) beneficiare ale acestui proiect, cu un total de 28 de clase de la clasa pregătitoare, la clasa a IV-a.

Tot mai mulți elevi vor avea acces la o educație bazată pe un curriculum integrat și atractiv, utilizând învățarea contextuală și prin emoții.

2. „Învăț să fiu independent!” – promotor:  A.N.C.A.A.R. filiala CraiovaFondurile obținute vor fi folosite pentru ca tineri și copii cu autism să poată beneficia de terapii specifice oferite de un personal calificat în acest domeniu.

3. „Investim în sănătate” – promotor: Fundația AnyaSe intenționează colectarea de fonduri pentru achiziție de aparatură medicală oncopediatrică pentru spitalele craiovene.

4. „Cățeii care salvează vieți!” – promotor: Centrul Național de Educare Canină – CNECUnicul centru acreditat din România pentru pregătirea câinilor de căutare și salvare umană are nevoie de echipamente specifice activității de căutare și salvare. Alergătorii vor susține astfel pregătirea câinilor pentru intervenția în situații de urgență, salvând astfel viețile oamenilor. Este vorba despre câini antrenați să caute și să salveze orice supravieţuitor de sub dărâmături, de pe orice teren accidentat şi inundaţii, din avalanșe și din apă.

5. „Ajută o mamă singură și fetița ei să meargă la casa lor!”- promotor: Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile”A nu avea acces la o locuință adecvată reprezintă cea mai serioasă manifestare a excluziunii sociale. Doamna Căldăraru are o fetiță de 9 ani și locuiesc împreună în cadrul Centrului Social „Sf. Vasile”. Doamna Căldăraru a crescut prin diverse centre de plasament, neținând legătura cu familia de origine. După ce a născut fetița a locuit într-un centru maternal, apoi în centrul nostru, neavând niciodată o locuință a lor. Pe tot parcursul șederii în Centrul Social „Sf. Vasile” mama a dat dovadă de responsabilitate, îngrijindu-se de fiecare dată ca fiica să aibă cele necesare pentru a merge la grădiniță, respectiv școală. Fiica Ana este un copil vesel în ciuda faptului că locuiește într-un centru alături doar de persoane adulte, îi place să meargă la școală, și-a făcut prieteni de vârsta ei și este de fiecare dată fericită când se întâlnește cu aceștia și desfășoară activități specifice vârstei. Așadar cel mai bine pentru Ana ar fi să locuiască într-o locuință doar cu mama ei.

6. „Tabăra Bucuriei” (prima tabără din Oltenia pentru copii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave) – promotor: Asociația Bucurie pentru ViațăAlergătorii care susțin această cauză vor ajuta la construirea primei tabere din Oltenia pentru copii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave. Aceasta va fi construită la Bratovoești în județul Dolj. Proiectul are drept scop diminuarea riscului de izolare socială a beneficiarilor, prin mijloacele specifice ale terapiei recreative, creșterea stimei de sine, precum și prin consilierea familiilor copiilor bolnavi.

7. „Egalitate în educație” – promotor: Life is Better with FriendsProiectul a fost început în pandemie și a avut ca scop susținerea copiilor din familii monoparentale și subdezvoltate cu tablete  și activități online.

Sunt necesare fonduri pentru continuarea proiectului cu activități în format fizic la sediul  Asociației, dar și pentru organizarea unui club de robotică destinat copiilor.

Toate acestea pot veni în întâmpinarea copiilor, ajutându-i să își dezvolte aptitudini tehnice si informatice atât de necesare erei în care trăim.

8. „Salvezi dacă știi să acționezi” – promotor: Filiala de Cruce Roșie DoljAceasta își propune să instruiască în domeniul primului ajutor premedical cât mai multe cadre didactice. Se vor achiziționa truse de prim ajutor, materiale pentru dotarea truselor dar și pentru achiziția unui manechin nou.

  • S-au alăturat în calitate de SPONSOR DE EVENIMENT: ALM POWER GROUP, OPEL PLUS AUTO, RURIS și BĂNEASA.
  • Premii, vouchere, surprize și tombole oferim cu sprijinul SPONSORILOR: BACOLUX HOTELS, NAGARRO, GALERILE AUCHAN CRAIOVIȚA,DOCTORZ, LIBRĂRIA ELENA FARAGO, PLUS AQUA, ARHI DESIGN, RED ONION, SENIC, E-TWOW
  • PARTENERI INSTITUȚIONALI în acest an sunt: Primăria Craiova, Școala Româno-Britanică, DJS Dolj, ISJ, RAADPFL Craiova, Sala Polivallentă.
  • Ne bucurăm de sprijinul FASTRACKIDS, NEW AGE ADVERTISING AGENCY, ARN SOFT, KINETO PLUS, GOLDEN PRINT, AMERICAN EXPERIENCE, CHENIST, SSMC, OSACE, ASFEFSK, STARTSPORT C&S STEF, WAZE, OLTENIA CLEAN, GRADINA DE LA ȚARĂ, INSPIRE CINEMA – în calitate de PARTENERI!
  • Producătorul Evenimentului: ro.
  • Evenimentul beneficiază de sprijinul media al: Kiss FM, Indiscret în Oltenia, ESTV, Radio Crazy, Jurnalul Olteniei!
  • Despre Eveniment se vede și pe ecranele din mijloacele de transport ale Regiei Autonome de Transport Craiova! Mulțumim SMART BUS Media Agency!
  • Voluntari în eveniment sunt membri ai Centrului de Voluntariat Voluntaris, American Experience, Societatea Studenților Mediciniști Craiova, ASFEFSK și O.S.A.C.E.

Amănunte găsiți pe pagina web și pagina de facebook a evenimentului:

https://www.semimaratonulcraiovei.ro/

https://www.facebook.com/SemimaratonulCraiovei/

 

Echipa ARTI

Coordonator

Cristina Alexandra CATANĂ BUCĂ

 

Promotorul acestui eveniment – Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI) este o asociație non-profit ce activează de peste 18 ani în folosul comunității locale craiovene, derulând peste 300 de proiecte cu 20.000 de beneficiari direcți finali.

 

Semimaratonul Craiovei este un eveniment organizat de Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, program powered by ARTI.ro