Centrul de Training

Resursele umane sunt cheia oricărei schimbări! Pune piesa potrivită acolo unde e nevoie de ea!

“Pregătiți pentru o viață activă”

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu Asociația Happy People a început în data de 22.07.2021 implementarea proiectului “Pregătiți pentru o viață activă”.

Proiectul este cofinanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1 Inițiativa “Locuri de muncă pentru tineri”.

Conform Contractului POCU/908/1/3/150899, Cod MySMIS 2014+: 150899, perioada de derulare a proiectului este de 24 de luni, respectiv 22.07.2021 – 21.07.2023.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 4.369.783,51 lei, echivalentă cu 100,00 % finanțare asigurată de Uniunea Europeană (UE).

Obiectivul general al proiectului “Pregatiți pentru o viață activă” îl reprezintă creșterea ocupării tinerilor NEETs (tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare) –  șomeri cu vârsta cuprinsă între 16 – 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunea Sud-Vest Oltenia.

În cadrul proiectului se urmărește îmbunătățirea și certificarea nivelului de competențe, precum și furnizarea de servicii specializate pentru stimularea ocupării.

Detalii

Formare profesională

Proiectul strategic “Dezvoltarea inovației, creativității, responsabilității și sustenabilității antreprenoriatului strategic românesc” a fost implementat de Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă, în parteneriat cu PRO VOBIS – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și SIVECO România, sub sloganul “Fii tânăr antreprenor pentru viitor”. Acesta s-a derulat pe o perioadă de 3 ani (ianuarie 2011 – decembrie 2013) și a fost cofinanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3: Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor, Domeniul Major de Intervenție 3.1. Promovarea culturii antreprenoriale, având o valoare de 17 230 435 lei.

Obiectivul general al proiectului a constat în dezvoltarea competențelor manageriale și antreprenoriale ale cetățenilor precum și promovarea culturii de business în rândul acestora, în vederea dezvoltării spiritului întreprinzător, a creșterii competitivității și a generării unui număr crescut de afaceri.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1.Îmbunătățirea abilităților practice și a cunoștințelor teoretice ale grupului țintă prin desfășurarea a 16 cursuri de formare și prin lucrul cu 3 simulatoare de business constând din lecții interactive dedicate dobândirii de noi competențe, cu scopul de a garanta o eficiență organizațională mai mare și corelarea cu cerințele pieței.

2. Perfecționarea cunoștințelor grupului țintă în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC).

3. Oferirea de consiliere business prin intermediul a 6 centre regionale înființate în cadrul proiectului persoanelor ce vor dori să-și creeze propria lor afacere.

4. Informarea grupului țintă cu privire la mediul de afaceri, oportunitățile existente, elaborarea unui plan de afaceri și legislația relevantă în vederea unei mai bune organizări a muncii și creșterea cotei de piață, prin intermediul a 15 workshop-uri din domeniul antreprenorial.

Pentru atingerea acestor obiective, persoanele interesate de inițierea unei afaceri sau care au făcut deja primii pași în acest sens au putut urma gratuit unul dintre cele 16 cursuri de formare antreprenorială care s-au desfășurat în cadrul proiectului.

Cele 16 cursuri organizate în cadrul proiectului au acoperit întreaga arie de formare în domeniul antreprenoriatului: „Manager proiect”, „Manager resurse umane”, „Manager al sistemului de management securitate și sănătate în muncă”, „Manger de inovare”, “Manager îmbunătățire procese”, „Expert evaluator de întreprinderi”, „Contabil”, „Cercetător economist în marketing”, „Asistent în relații publice și comunicare”, „Agent comercial”, „Competențe sociale și civice (responsabilitatea socială a companiei)”, „Competențe antreprenoriale (leadership)”, „Competențe antreprenoriale (negociere)”, „Competențe antreprenoriale (legislație comercială)”, „Tehnologia informației și comunicării”, incluzând și „TIC – elemente suport în managementul firmă – Microsoft Project” și „Managementul documentelor”.

Trainingurile s-au desfășurat atât după metoda clasică, „face to face”, în cadrul a șase centre de formare înființate la Craiova, Timișoara, Cluj Napoca, Iași, Brașov și Constanța, cât și online, prin intermediul unei platforme interactive de e-learning.

Detalii

Formarea cadrelor didactice

Formare profesională a cadrelor didactice pentru proiectul DEZVOLTAREA CAPACITĂȚII ADMINISTRATIVE A MECS PRIN IMPLEMENTAREA MANAGEMENTULUI STRATEGIC ȘI ÎMBUNĂTĂȚIREA LEADERSHIPULUI INSTITUȚIEI – iulie – octombrie 2015

Buget alocat: 2 128 956 lei

Rezultate /impact:

Autorizarea programelor de formare CNFP

Dezvoltarea suporturilor de curs

585 de cadre didactice formate

Detalii

Portofoliu de clienți:

1. Ministerul Educației și Cercetării Științifice având sediul în București – beneficiar, în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității administrative a MECS prin implementarea managementului strategic și îmbunătățirea leadership-ului instituției” cod SMIS 39174” cofinanțat din Programul Operațional Dezvoltarea Capacitații Administrative

2. Municipiul Sebeș, jud. Alba

3. Centrul European pentru Promovarea și Integrarea Romilor Craiova

4. S.C. GETICO SYSTEMS SRL. București

5. SC OPERATIONS RESEARCH SRL Cluj Napoca

6. SC ACTUAL CLEAN SRL. Alba Iulia

7. SC FULART CREATIV SRL Alba Iulia

8. ASOCIATIA CENTRUL DE RESURSE UMANE NOESIS  BRAȘOV

9. SC CASA MESERIILOR SRL BRAȘOV

10. SC HR UNLIMITED SRL BRAȘOV

11. SC VERO ASCLEAN P.A. SRL – SES 4 structura de economie socială înființată de SC N&C TURISM SRL în calitate de beneficiar al ”D.E.I.S. – Dezvoltare Economică prin Incluziune Socială”, Contract POSDRU/173 /6.1/S/149041, proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, BRAȘOV

12. BEST KONSTRUCT IDEAS SRL Cristian, Brașov

13. LOZLUX KONSTRUCT S.R.L Cristian, Brașov

14. CNN CREATIVE INVEST SRL CRISTIAN, BRAȘOV

15. EURO CLEAN SOLUTIONS SRL CRISTIAN, BRAȘOV

16. SC 4 SMART CLEANING P.M.A. SRL CRISTIAN, BRAȘOV

17. A&C CATERING SRL SĂCELE

18. MEDIA RESEARCH INITIATIVE – MAVRODIN ALEXANDRA

19. SOCIODATA – JUCAN NICOLETA

20. CENTRU DE STUDII SOCIALE TRANSILVANIA – MACARIE RALUCA

21. WEBSURVEY – MERCEAN LAVNIA

22. FINE LINE ADVERTISING – MAVRODIN DUMITRU

23. MAPA FIELD – RADUCANU CORNEL-DORU

24. KEY DATA CONSULTING – HORHOCEA NECULAE

25. RANDOM HOUSE – SINGEORZAN ALEXANDRU

26. VERIFIELD BUCURESTI ILFOV – AURA BOCA

27. VERIFIELD VEST – MARIA JUCANU

28. TEAM SITE – VLAD TORCEANU

29. VERIFIELD SUD EST – LUPU ELENA-CRISTIANA

30. VERIFIELD SUD MUNTENIA – CRISTEA SIMONA

31. VERIFIELD CENTRU – PICIU SIMONA

32. VERIFIELD MARKETING – NITULESCU DORINA-MADALINA

33. VERIFIELD SUD VEST – FLORESCU BOGDAN

34. VERIFIELD – HANGAN ELENA

35. VERIFIELD NORD VEST – GHIURCO ALINA-CORNELIA

36. VERIFIELD NORD EST – PRECUP ANCA

37. VERIFIELD SERVICES – STAN GEORGETA.

Detalii

“ARTI reprezintă motorul comunităților locale din România în a-și dezvolta soluții reale pentru problemele cu care se confruntă. Credem cu adevărat că oamenii reprezintă adevărata resursă a României, iar misiunea noastră este aceea de a-i educa pentru viitor și pentru a genera noi schimbări sociale.”

Cristina Catană-Bucă, Președinte ARTI

“Felicit inițiativele ARTI și apreciez implicarea lor alături de alte proiecte ale comunității. Colaborarea Bebevesel si ARTI aduce de fiecare dată un real succes fiecărui eveniment. Mereu activi, mereu cu spirit civic, mereu cu idei de a se implica în viața socială, echipa ARTI este un exemplu că totul se poate dacă se vrea. Le apreciez forța de a face lucruri și le mulțumesc pentru toate momentele atât de frumoase care ne leagă!”

Simona Vasile, Organizator evenimente pentru părinți și copii în Craiova

“Sunt lucruri care îți rămân tatuate pe suflet. Sunt imagini ce intră în categoria amintirilor prețioase ce mai revin în prim plan din când în când.
Nu mai are rost să spun ce reprezintă pentru mine cariera mea muzicală, prezența pe scenă, emiterea emoțiilor prin intermediul melodiilor către oameni. Nu am cum să uit începutul…
Scena concursului “Micul Artist”…colegii cu doamna învățătoare în primul rând…primul meu premiu..sunt câteva din culorile ce aparțin tabloului de început.
Echipa care a organizat acest proiect are o ideologie atrăgătoare pentru mine. Ei își propun să îi încurajeze pe tineri să facă ce le dictează sufletul..să-și urmeze visul..să lupte pentru asta…să îi ajute si pe ceilalți să se ridice. În ceea ce mă privește..de la acea participare am început să văd mai clar care e drumul meu.. Mă bucur mult că am avut ocazia să colaborez cu ei.”

Cristian Sanda, finalist la Vocea României

Pentru mine, ȘCOALA ROMÂNO-BRITANICĂ este un mediu educațional care INSPIRĂ: îi inspiră BUCURIE fiului meu atunci când învață, îi prețuiește CURIOZITATEA și îi suflă în aripi în firescul fiecărei zile; îmi inspiră mie ÎNCREDERE că fiul meu primește aici experiențe folositoare în viață, atât din punct de vedere cognitiv, cât și din perspectiva cunoașterii realității. Ca elev al Școlii Româno-Britanice, fiul meu face parte dintr-o comunitate școlară cu PRINCIPII SĂNĂTOASE care încurajează și sprijină DEZVOLTAREA EDUCAȚIEI. Școala Româno-Britanică este pentru noi o FAMILIE extinsă în care simțim că elevii cresc frumos într-un mediu benefic și serios care le inspiră SIGURANȚĂ și ATENȚIE și care îi inspiră să iubească învățătura.

Adriana Lăzărescu, Mama lui Ștefan – Școala Româno-Britanică, Red House clasa a II-a

Dorința firmei noastre de a intra în grupul de parteneri Edubenefits pentru susținerea educației a fost determinată de încredere față de acest proiect și de încrederea noastră legată de importantă educației în societatea în care trăim. Iar legat de importanța educației o să las pe alții să vorbească despre valorile ei:

– Tot ceea ce n-aveam de la naștere și de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educație. Această educație ne vine de la natură, de la oameni sau de la lucruri. Jean Jacques Rousseau
– Educația este cea mai bună arma pe care o puteti folosi pentru a schimba lumea – Nelson Mandela.”

Bogdan Buzatu, Oltenia Garden